Als je op reis gaat, moet je heel veel dingen regelen; je moet een goede koffer hebben, zorgen dat iemand voor je planten en huisdieren zorgt, je moet je werk goed overdragen en noem het allemaal maar op. Geen wonder dus dat een goede reisverzekering afsluiten er soms even bij inschiet. Hierdoor loop je echter wel grote risico’s en vandaar dat wij je op het hart willen drukken dat het toch heel belangrijk is om een goede verzekering af te sluiten. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn, hoe je zorgt dat je een passende polis kunt afsluiten en hoe je dit vandaag nog kunt regelen. Verzekeringsmaatschappijen snappen namelijk goed dat jij niet veel werk wilt hebben van het afsluiten van een reisverzekering, dus hebben ze het jou zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. 

Welke reisverzekering heb je nodig? 

Er zijn twee soorten reisverzekeringen: de eerste is de kortlopende polis. Deze is ideaal voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan en die dus niet het hele jaar een reisverzekering nodig hebben. Je kunt deze kortlopende Univé reisverzekering afsluiten door even naar de site van deze verzekeraar te gaan. Het is verstandig om gelijk na het boeken van je vakantie ook je reisverzekering af te sluiten. Op die manier heb je in een keer alles geregeld en weet je ook zeker dat je niet te laat bent. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is de doorlopende verzekering ideaal voor je. Vanzelfsprekend kun je ook deze Univé doorlopende reisverzekering afsluiten via dezelfde site. Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je er slechts een keer omkijken naar hebt. Blijf je het hele jaar binnen Europa, dan heb je genoeg aan de standaardverzekering. Deze verzekering is ook heel handig voor wanneer je vaak reisjes binnen Nederland maakt, ook hier kan namelijk van alles gebeuren en een goede verzekering is dan zeker een must. 

Kijk goed naar de aanvullende verzekeringen 

Een verzekering is bedoeld om jou zoveel mogelijk risico’s uit de weg te laten gaan. Vandaar dat het belangrijk is dat je even goed kijkt naar wat jij precies nodig hebt. Je kunt je reisverzekering passend maken door aanvullende verzekeringen toe te voegen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Voeg dan de wintersportverzekering toe aan je pakket zodat je, laten we het niet hopen, bijvoorbeeld van een gipsvlucht gebruik kunt maken indien nodig. Reis je buiten Europa, dan kun je je dekkingsgebied vergroten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en worden onkosten bijna altijd gedekt. 

Heb je een annuleringsverzekering nodig? 

Naast een reisverzekering, kan een annuleringsverzekering ook handig zijn. Mocht je om de een of andere reden niet op vakantie kunnen gaan, dan ben je in ieder geval niet je geld kwijt. Ook kan het gebeuren dat je tijdens je vakantie ineens terug naar huis moet. Ook in dat geval kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij die jou niet alleen zal helpen, maar ook de onkosten zal vergoeden. Sluit je verzekering daarom vandaag nog af.